"Мости до міста": кропивничани прокладатимуть креативні мости до Чернівців

Проект «Мости до міста» присвячений урбаністичним практикам (відбувається у форматі мережевих візитів активної молоді до міст та містечок, доповнюється урбаністичними воркшопами, хакатонами, форумами, лекторіями та іншими заходами, які сприяють налагодженню міжміської комунікації, сприяють розвиткові міста та відкривають потенціал містян у контексті розвитку міста.

Мережевий візит відбувається в рамках проекту "Мости до міста: Кропивницький- Львів-Чернівці-Кіцмань-Івано-Франківськ-Київ» у партнерстві з Прес-клубом реформ Кропивницького за сприяння Програми національних обмінів, яку адмініструє ЛМГО “Центр культурного менеджменту” за фінансової підтримки Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

Заплановані заходи в межах проекту:

1.Вечір пам’яті Володимира Івасюка у Кропивницькому (4 березня, день народження В.Івасюка) – це четвертий вечір пам’яті, який традиційно організовує команда мережі освітніх кемпів "Чистий простір"

Місце проведення: Креативний ІТ простір KOWO (м. Кропивницький) – 4 березня о 17.00-18.30

Сторінка події Вечір пам'яті Володимира Івасюка: синергія стихій

2. Мережений візит "Мости до міста: Кропивницький- Львів-Чернівці-Кіцмань-Івано-Франківськ-Київ" заплановано на 7-12 березня 2017 року

Сторінка події

3. Видавнича продукція - листівки за мотивами пісень Володимира Івасюка (ілюстратор Ольга Макаревич)

Учасники мережевого візиту - команда мережі освітніх кемпів "Чистий простір".

ПРО КОНЦЕПЦІЮ МЕРЕЖЕВИХ ВІЗИТІВ ПРОЕКТУ "МОСТИ ДО МІСТА"

Проект «Мости до міста» присвячений урбаністичним практикам (відбувається у форматі мережевих візитів активної молоді до міст та містечок, доповнюється урбаністичними воркшопами, хакатонами, форумами, лекторіями та іншими заходами, які сприяють налагодженню міжміської комунікації, сприяють розвиткові міста та відкривають потенціал містян у контексті розвитку міста).

Формат мереджевого візиту передбачає мобільність молоді. Такі заходи потрібні для того, аби руйнувати стереотипи міжрегіональні, ментальні, мовні, національні.

ЛОГІКА ВИБОРУ МІСТ ДЛЯ ПРОЕКТУ «Мости до міста: Кропивницький- Львів-Чернівці-Кіцмань-Івано-Франківськ-Київ»

Вибір міст має свою логіку – центральне місто-партнер – Чернівці, але логістично дістатися до міста з Кропивницького можливо маршрутом Кропивницький-Львів-Чернівці-Київ

Оскільки шлях поїздки тривалий, ми вирішили скористатися географічною близькістю і можливістю відвідати Івано-Франківськ, аби познайомитися з засновниками Громадського ресторану «Urban Space» http://urbanspace.if.ua/uk.

Також тривалий час ми будемо перебувати у Львові та Києві, тому запланували декілька зустрічей з колегами та друзями Мережі. Зокрема відвідаємо Центр культурного менеджменту у Львові.

Чернівці для нас особливе місто - в одному із спільних проектів з Товариством «Український Народний Дім в Чернівцях» ми відкрили для себе Чернівці як місто Володимира Івасюка. З того часу ми проводимо вечір пам’яті композитора у нашому місті. Вражена його історією і після наближення до його творчості, наша художниця Ольга Макаревич створила серію листівок за мотивами творчості В.Іасюка. Ці листівки уособолюють ці метафоричні мости між містами через занйомство з легендарними особистостями, які ці міста роблять відомими та знаковими. Їх ми презентуємо у Меморіальному музеї Володимира Івасюка у Чернівцях.

І як особлива частина медіа-вояжу - візит до Кіцманя як містечка, де народився композитор.

Історія парнтерства

З Програмою національних обмінів Мережа освітніх кемпів «Чистий простір» вже розпочали співпрацю, зокрема успішно реалізували проект «Мости до міста: Кропивницький-Луцьк»: про якість нашої роботи ви зробите висновки, познайомившись з лонгрідом про проект "Мости до міста: Кропивницький-Луцьк"

Сторінки подій проекту:

Урбаністичний форум «Коди міста»

Мереживий візит «Мости до міста: Кропивницький-Луцьк»



Коментарі

Популярні публікації