Кемповий освітній сезон-2017

Кемповий сезон - це 4 тематичні таборівки, які Мережа освітніх кемпів “Чистий простір” міксувала мережевими візитами до інших міст - до Львова, Івано-Франківська, Ужгорода, Чернівців тощо.
Від кемпу до кемпу - особливі маркери в році, якими вимірювалися нові звершення, досвід, контакти і партнерські зв’язки.
Мережа фінішувала 14-им кемпом, який став знаковим.
Та про все по порядку...
Зимовий Active BOOK CAMP "Read and travel-2017"
Active Book Camp "Read and travel"-2017 - проект, що відбувався за підтримки Британської ради в рамках Програми "Активні громадяни" 19-22 січня 2017 року на туристичній базі "Хвиля" (м.Світловодськ, Кіровоградська обл.)
Тематика кемпу - розробка видавничих та мистецьких проектів соціальної дії. Змістова частина таборівки відбуватиметься за програмою Британської ради "Активні громадяни" (Active Citizens Ukraine). Інструменти програми допоможуть учасникам втілити свої ідеї в життя. Учасники матимуть нагоду взяти участь у конкурсі міні-грантів на реалізацію проектів соціальної дії. Чотири дні неформального навчання, відкриття нових інструментів розробки та реалізації проектів, практикуми, цікаві знайомства, насичена програма, дивовижна природа - це все book camp!
Детальніше про проект за посиланням:



Учасники зимового Active BOOK CAMP "Read and travel-2017"


Весняний Media Urban Camp-2017



Учасники кемпу з командою Платформи "Тепле місто"


Незвичайний мандрівний кемп до Івано-Франківська Media Urban Camp-2017 в рамках проекту “Мости до міста. Кропивницький-Івано-Франківськ”. Освітньо-дослідницька програма кемпу передбачала зустрічі з обміну досвідом з представниками Платформи "Тепле місто", Urban space, арт-спільноти "Стан", регіональними партнерами програми Британської ради "Активні громадяни". На практиці ви зможете використати цікаві інструменти дослідження міського простору.
За результатами візиту учасники створювали медійні матеріали про місто (тематика - метамісто - Кропивницький-Франківськ, візуальний стиль міста, сталий розвиток міста, сторітеллінг про місто, люди міста, (р)еволюція в місті тощо).
Мережевий візит MEDIA URBAN CAMP відбувається в рамках проекту "Мости до міста: Кропивницький-Івано-Франківськ» у партнерстві з Прес-клуб реформ за сприяння Програми національних обмінів, яку адмініструє ЛМГО “Центр культурного менеджменту” за фінансової підтримки Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).
Літній Media camp "Чистий простір-2017"
Літній Media camp "Чистий простір-2017" відбувся 6-9 липня. Озеро Камінна Чаша, околиці села Цибулеве, Знам'янський р-н, Кіровоградська обл. Традиційно на учасників чекала незабутня таборова атмосфера, неформальна освіта та багато творчих і комунікаційних експериментів.



Media camp "Чистий простір" - це чотири дні цікавого і неформального навчання, активного дозвілля на тлі дивовижної природи, якісного і корисного спілкування, нових знайомств, ідей та медіапроектів.
Тематика цьогорічного кемпу - медіа vs ігри. Цікаві методики навчання та комунікаційні практики, ефективний тімбілдінг, спілкування з досвідченими практиками з сфери медіа, основи проектного медіаменеджменту, можливість розробити власну медіа-гру та пограти в такі ігри як "Світ Громад", "Життя як проект" та "Cash Flow", а також Стихійні читання - це все про літній кемп.
Всі деталі програми за посиланням http://mediacamp-2017.tilda.ws/summ...
Фотодайджести літнього кемпу
Осінній Ideas camp-2017. Інтеграція. Азовське/Бердянський р-н
Ideas camp-2017. Інтеграція - це перший табір Мережа освітніх кемпів "Чистий простір", який ми провели на березі моря. Так, восени, у жовтні, коли не було купального сезону і було прохолодно, але це не завадило нам отримати розкішні інсайти!



Учасники осіннього кемпу IDEAS CAMP-2017


Плануючи стратегію розвитку Мережі, ми обговорювали варіанти так званої соціальної франшизи на проведення одного з кемпів в іншому регіоні у партнерстві з локальною громадською організацією.
Освітній молодіжний "Ideas camp-2017. Інтеграція" - відбувся у партнерстві з Громадською організацією Луначарський добробут у селі Азовське на туристичній базі "Ямал" на березі Азовського моря. І все було так круто і неймовірно, що лідери ГО та села з цікавістю прийняли нашу ідею проводити осінній табір ідей щороку тут - на березі Азовського моря, у партнерстві.
Команда Мережа освітніх кемпів "Чистий простір" щиро дякую лідерам та команді ГО "Луначарський добробут" за плідну співпрацю в реалізації проекту "Творимо майбутнє разом", в якому табір ідей був одним із важливих компонентів, а також за довіру у розробці освітньої програми проекту - ми сподіваємося, що заплановані результати будуть досягнуті!
А також дякуємо програмі "Успішні локальні громади", яка реалізується Фондом «Освіта для демократії» (Варшава, Польща) та ГО "Наше Поділля (Вінниця)" та ГО "Точка доступу", ГО Луначарський добробут (с.Азовське) за фінансової підтримки National Endowmentfor Democracy - завдяки цій можливості було налагоджено співпрацю між трьома регіонами - Кропивницький, Дніпро та Азовське, проведено потужний інтеграційний кемп та лідерську школу, здійснено освітню поїздку учнівської молоді, учасників проекту, до Edison Space coworking. А далі - написання ГО Луначарський добробут разом учасниками проекті заявки на проект-візит до Луцька за Програмою національних обмінів від Містки громадської активності
 "Я поважаю людей, які не шукають легких шляхів, і, маючи навіть маленький міні-грант, як в цьому проекті "Творимо майбутнє разом", можуть реалізувати максимально розгорнутий та ефективний проект з цікавими заходами, залученням великої цільової аудиторії та міжрегіонального партнерства", - розповідає @Ірина Ткаченко/Iryna Tkachenko, координатор Мережа освітніх кемпів "Чистий простір". - "Ми пишаємося співпрацею з лідерами ГО Луначарський добробут, завдяки яким вдалося втілити в життя амбітні цілі освітньої стратегії Мережі, налагодити партнерство з південно-східним регіоном нашої країни, поруйнувавши стереотипи, які були в учасників про центральну чи південну-східну Україну. Ми зрозуміли, що людей можуть об'єднувати спільні проекти, цінності, ідеї.
Зокрема Ideas camp-2017. Інтеграція став цементуючим компонентом цього проекту: це вже міцний місток співпраці та обміну досвідом між Кропивницьким та Азовським".

Коментарі

Популярні публікації