Перейти до основного вмісту

Медіа та ігри освітнього кемпу "Чистий простір-2017"



Впродовж чотирьох днів з 6 по 9 липня поблизу села Цибулеве Знам’янського району тривав медіа-кемп «Чистий простір-2017». Понад 30 кемпозалежних учасників з Кропивницького, Знам’янки, гостей зі Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Київської областей поєднували неформальне навчання з активним дозвіллям на тлі дивовижної природи поблизу річки Інгулець та озера Камінна Чаша - незмінна традиційна локація літнього кемпу, що за селом Цибулеве (Знам’янський р-н, Кіровоградська обл.).
Цьогорічний Media camp "Чистий простір-2017"  запропонував поглянути під новим кутом зору на медіа. Медіа та ігри, ігри в медіа, гейміфікація медійного простору, медіаменеджмент, медіа як гра, громадський активізм та медіа, як змусити медіа грати за твоїми правилами - комбінацій багато, разом з учасниками ми занурювалися у світ медіа через ігри. 
Понад 30 кемпозалежних учасників з Кропивницького, Знам’янки, гостей зі Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Київської областей поєднували неформальне навчання з активним дозвіллям на тлі дивовижної природи поблизу річки Інгулець та озера Камінна Чаша.

Без перебільшення, унікальні освітні можливості створив літній media camp для учасників. Запрошені фасилітатори провели три гри-симулятори: Сергій Євтєєв, тренер ГО «Інша Освіта / Insha Osvita» провів гра «Життя як проект // Life as a project» (Детальніше про гру за посиланням. http://insha-osvita.org/life-as-a-project/), Зоя Лебідь, журналістка, тренер Мережі «Опора» фасилітувала гру «Світ Громад», перша українська настільна кооперативна стратегія у жанрі соціального симулятора, бізнес-гру Cash Flow, яка допомагає вдосконалювати фінансові навички провели Олександр та Любов Матвєєви.



Програма наповнювалася цікавими методиками навчання за програмою Британської ради "Активні громадяни", воркшопами, які проводили Дмитро Шульга та Мистецька формація «Типовий поет» - Ольга та Артем Луценки.
Творчі експерименти та комунікативні практики теж є незмінної складовою програми. Учасники мали можливість випробувати себе в якості читця у форматі Стихійні читання чи актора в play-back-театрі.
 За словами організатора кемпів Ірини Ткаченко, на першому кемпі вона разом із чоловіком Сергієм навіть не мріяла про те, згодом на них приїжджатимуть представники Google чи тренери з Британської ради. Але сьогодні, це вже реальність, і вони мають сміливість планувати грандіозні кемпи, з неймовірним тренерським складом та ще більшою кількістю учасників.
- Це була хороша практика соціального моделювання громади, де кожен зміг випробувати себе, здобути лайфхаки таборового життя та комунікації з незнайомими людьми. Освітня програма кемпу виконана на всі 200%, і ми очікуємо, що отримані знання та інструменти будуть використані на користь тих локальних громад, з якими пов'язані учасники, - підсумувала результати Ірина Ткаченко.





Літній кемп дарує романтику літніх ночей, спілкування біля ватри, зоряного неба, неймовірне відчуття зеленого і чистого простору, релаксу, перезавантаження, якісне та корисне спілкування, нові знайомства, ідеї. У цьому просторі можна бути собою. Кемпи - це люди, це їхні знання, емоції, енергія, творчість.
Таборова історія кемпів «Чистий простір» поповнилася черговим освітнім кемпом, який став уже 13-м, що провело подружжя Ткаченків.

Кіровоградщина - дивовижна! "Усі культурно-туристичні місця роблять звичайні люди", - стверджує Bogdan Logvynenko. Мережа освітніх кемпів «Чистий простір» вносить свій маленький, але такий важливий вклад в розвиток активного освітнього туризму на Кіровоградщині.
 "Цього літа відбувається тринадцятий кемп! За ці 6 років розширювалася тематика, відбувалися освітні та форматні експерименти. Ми неодноразово отримували підтримку від Active Citizens Ukraine, в ідею кемпів вірять учасники, які роблять спільнокоштовий внесок.
Є важлива місія Мережа освітніх кемпів "Чистий простір" - бути рушійною силою для агентів впливу, які через медіа-інструменти пришвидшуватимуть позитивні зміни в нашій країні. На карті нефомальної освіти в Україні ми впевнено зафіксували Кіровоградщину" (Ірина Ткаченко).

З програмою можна ознайомитися за посиланням
Мережа освітніх кемпів «Чистий простір» https://www.facebook.com/chistiyprostirmediacamp
Офіційний сайт http://chistiyprostir.blogspot.com
Лендінг цьогорічного літнього кемпу http://mediacamp-2017.tilda.ws/summer
Фотодайджести літнього кемпу 

Коментарі

Популярні публікації